Kérdése van? Bátran hívjon minket! +36 20 2527902
   

Blog

Vitaminok szedése nyáron?

Herbadoctor
Vitaminok szedése nyáron?

Ha azt gondoljuk, hogy nyáron nincs szüksége szervezetünknek vitamin támogatásra, akkor tévedünk! A kiegyensúlyozott étrend és a rendszeres testmozgás mellett a megfelelő vitaminbevitelre is figyelnünk kell a nyári időszakban! Alábbiakban összeszedtük azokat a legfontosabb vitaminokat, amelyeket nyáron is érdemes alkalmaznunk és el is mondjuk, hogy pontosan miért!

D-VITAMIN

Erre senki nem gondol általában, de a megfelelő mennyiségű és minőségű D-vitamin nyáron elengedhetetlen, hiszen a közvetlen hatása mellett elősegíti a kalcium felszívódását, ezzel pedig erősítheti a csontokat és kiváló immunrendszer támogató is! A napfény hatására bőrünk képes D-vitamint előállítani, viszont ehhez huzamosabb ideig kell a napon tartózkodnunk, ami – valljuk be – nem ajánlott. Ma már rendszeresen alkalmazunk magasabb fényvédő faktorú krémeket, amelyek pedig csökkenthetik a D-vitamin előállítását. D-vitaminnal bátran támogassuk meg szervezetünket, amelyhez a Herbadoctor D-vitamin termékei kiváló választások lehetnek!

C-VITAMIN

Nyáron még inkább ki vagyunk téve a napsütésnek és a káros szabadgyököknek, amelynek köszönhetően C-vitamin készletünk csökkenhet. Hiába eszünk ilyenkor már több friss gyümölcsöt vagy zöldséget, a C-vitamin támogatás elengedhetetlen a szervezetünknek. Ez a vitamin erősítheti az immunrendszert és még antioxidáns tulajdonsággal is rendelkezhet. A Herbadoctor kínálatában több fajta C-vitaminnal is találkozhatunk: a hagyományos kapszula formátumon kívül liposzómás formában és italporban vagy akár rágótabletta formájában is megtalálható a kiváló minőségű C-vitamin!

B-VITAMINOK

A B-vitaminok elengedhetetlenek szervezetünknek, erről már korábban is írtunk és ez nyáron is igaz!

A B6-vitamin és a B12-vitamin energiát szolgáltathatnak és hozzájárulhatnak az idegrendszer megfelelő működéséhez és még a vörösvérsejtek képződését is segíthetik! Nyáron aktívabb életmódot folytatunk, a nyaralások előtti teendők okozta stressz valamint a hosszabb utazások több B-vitamint igényelnek, így érdemes szervezetünk készletét kívülről támogatni. A Herbadoctor Liposomax Forte B-komplex készítménye olyan, a szervezet számára fontos B-vitaminokat tartalmaz, melyek széleskörűen támogathatják a szervezetet.

E-VITAMIN

Nyáron bőrünk jobban ki van téve az UV-sugárzás káros hatásainak és az E-vitamin segíthet megvédeni a bőrt ezektől a káros hatásoktól. Erős antioxidáns, ezért a meleg hónapokban pótolhatatlan szervezetünk támogatása E-vitaminnal is. Az E-vitaminról érdemes még azt is tudni, hogy kevés ideig raktározódik a szervezetben és ezért is érdemes a rendszeres pótlása. A Herbadoctor E-vitamin kapszulája segíthet abban, hogy szervezetünk készlete mindig fel legyen töltve!

Természetesen a fenti vitaminok csak a legfontosabbak, amelyek használatát nyáron sem szabad elfelejteni, de ezek mellett fontos odafigyelnünk a változatos és vitamindús táplálkozásra valamint a rendszeres testmozgásra is! A nyár szóljon a feltöltődésről, a kevés stresszről és ne a betegségekről, gyengélkedésekről!