Kérdése van? Bátran hívjon minket! +36 20 2527902
   

Blog

4+1 tipp a tavaszi fáradtság ellen

4+1 tipp a tavaszi fáradtság ellen

Ugye arról már korábban is írtunk, hogy a tél és a tavasz váltásánál többen érezhetik magukat fáradtabbnak, levertebbnek, amelyek egyértelmű jelei a tavaszi fáradtságnak. De mit tehetünk mégis ellene?

Ebben a cikkünkben írtunk a tavaszi fáradtság okairól, tüneteiről, úgyhogy most épp itt az ideje, hogy arról is szó essen, mit tehetünk ellene, vagy ha már utolért bennünket, akkor milyen tanácsokat érdemes megfogadnunk! Íme, a Herbadoctor 5+1 tuti tippje a tavaszi fáradtság ellen!

 

  1. SOKSZÍNŰ ÉTKEZÉS

Igyekezzünk minél színesebben étkezni és fogyasszunk sok friss gyümölcsöt valamint zöldséget. Részesítsük előnyben a teljes kiőrlésű gabonákat illetve figyeljünk oda a fehérjében gazdag étkezésre is. A megfelelő, egészséges táplálkozás nemcsak energiát adhat, de segíthet ezáltal elkerülni a fáradtság érzetét is!

 

  1. PIHENTETŐ ALVÁS

Nem csak a megfelelő időtartalmú alvásra figyeljünk oda, hanem a minőségire is! Igyekezzünk minden nap ugyanabban az időszakban – 22:00 óra környékén – ágyba kerülni, előtte mellőzzük a telefonkészüléket, a TV-t is és a rendszeres alvási ütemterv hosszú távon meghálálja majd a befektetett odafigyelést!

 

  1. TESTMOZGÁS

Nem elég, ha néha egyszer-egyszer elmegyünk sétálni, itt is fontos, hogy rendszeres legyen, vagyis iktassuk be a heti minimum három alkalommal végzett rendszeres testmozgást. Ez lehet bármi igazából, hiszen segíthet fenntartani az energiaszintünket és még javíthatja is az általános hangulatot. A naposabb időben sétáljunk egy nagyot a természetben, végezzünk könnyű edzéseket a kertben, de akár relaxációs gyakorlatokat is választhatunk. A lényeg a folytonosság és a rendszeresség!

 

  1. STRESSZKEZELÉS

Bár még sokan nem fogadják el, de az életünkben jelenlévő folyamatos stressz igazán kimeríti a szervezetünket. Próbáljuk mellőzni a stresszt, változtassunk mindennapi szokásainkon és szánjunk elegendő időt a pihenésre! Végezzünk rendszeresen relaxációs vagy meditációs gyakorlatokat, vagy ha lehetőségünk van rá, menjünk el masszázsra. Higgyük el, hogy a stressz csökkentése növelheti az energiaszintünket is!

 

+1 HERBADOCTOR TIPP

A tavaszi fáradtság leküzdésével hatékonyabban vehetjük fel a harcot, ha megfelelő minőségű és mennyiségű vitaminnal támogatjuk meg szervezetünket. Íme, melyek azok, amelyeket mi javaslunk:

D-vitamin: ez az a vitamin, amelyre leginkább szükségünk lesz, hiszen ma már sokan azt vallják – nem hiába – hogy a C-vitamin mellett a D-vitamin is nagyon fontos. Télen kevesebbet tartózkodunk a napon, így készleteink lemerülhettek már tavaszra, ezért is fontos, hogy beiktassuk a napi vitaminadagunkba. Az alábbi linken egy szuper cikket olvashattok, miért olyan fontos a D-vitamin szervezetünknek, az alábbi linken pedig összegyűjtöttük a nálunk megtalálhatóakat.

C-vitamin: ha már az előbbiekben is megemlítettük ennek a vitaminnak a fontosságát, akkor most is szót érdemel. Egyértelműen a védekezésben van jelentős szerepe, de például segíti a vas felszívódását is és javíthatja az anyagcsere folyamatokat is. Egy igazi energiabomba, amelyre minden szervezetnek szüksége van! A Herbadoctor kínálatában is megtalálható kapszula vagy akár liposzómás formában is, amelyeket az alábbi linken találsz meg összegyűjtve.

B-vitaminok: ezek a vitaminok ugyancsak fontos szerepet tölthetnek be, ha szeretnénk száműzni a tavaszi fáradságot szervezetünkből. A Herbadoctor Liposomax Forte B-komplex készítménye például olyan, a szervezet számára fontos B-vitaminokat tartalmaz, melyek széleskörűen támogathatják a szervezetet. 

Vas: ha vashiánnyal küzdünk, akkor nem lepődünk meg a tavaszi fáradtság okozta tüneteken, hiszen fáradékonyabbak, levertebbek vagyunk. Érdemes a tavasz beköszöntével szervezetünk vas készletét is feltölteni, amelyre szuper választás a BOTANIC Laktoferrin- vas komplex kapszulája. Segíthet a szervezet számára megfelelő mennyiségű vashoz jutni és a kapszula komplex hatásait tekintve antibakteriális, antivirális, gyulladás gátló, rákellenes is lehet. 

Magnézium: a magnézium hiány ugyancsak jellemző kora tavasszal nagyon sok embernél. A CA-MG-ZN (kalcium-magnézium-cink) tablettánk nemcsak gondoskodik a megfelelő magnézium szintről, de tartalmaz még kalciumot és cinket is. A kapszulában található ásványi anyagok pedig hozzájárulhatnak a csontok, fogak, izmok egészséges működéséhez, valamint a fáradtság és a kimerültség csökkentéséhez illetve támogathatják a megfelelő vérnyomást és koleszterinszintet is.

 

Természetesen most is fontos megjegyeznünk, hogy ha betartjuk a fenti javaslatokat, odafigyelünk a megfelelő minőségű és mennyiségű vitaminra, akkor sikerrel vehetjük fel a harcot a tavaszi fáradtság ellen. Azonban, ha a tüneteket hosszabb ideig tapasztaljuk és rendszeresebb odafigyelés mellett is fennállnak, érdemes alaposabban kivizsgáltatnunk magunkat.