Kérdése van? Bátran hívjon minket! +36 20 2527902
   

Blog

Segítség allergia esetén a természet erejével

Herbadoctor
Segítség allergia esetén a természet erejével

Tombol az allergiaszezon, úgyhogy ebben a hónapban mi is ezt a témát választottuk korábbi blog bejegyzéseinkben. Megismerhettük a legfontosabb tudnivalókat az allergiáról valamint a leggyakoribba típusokat is szemügyre vettük. Itt az ideje, hogy körbejárjuk, hogyan tudjuk felvenni a harcot az allergiával, a természet erejével!

Néha el sem tudjuk képzelni, hogy a természetnek mekkora ereje lehet, ha az egészségünkről van szó. Pedig dédszüleinknek még igen kevés gyógyszer állt rendelkezésükre és sokszor a természetet, a gyógynövényeket vagy a természetes megoldásokat hívták segítségül. Így van ez az allergiával is, hiszen vannak olyan gyógynövények, amelyek segíthetnek az allergia nem kívánt tüneteinek enyhítésében.

CSALÁN

csalántea közismerten jó segítség lehet allergia esetén, hiszen a csalánnak gyulladáscsökkentő hatása van, így a segíthet enyhíteni az allergiás reakciók okozta viszketést vagy duzzanatot is.

MENTA

A menta levelei segíthetnek az olyan allergiás tünetek enyhítésében, mint például az orrdugulás vagy a torokirritáció. A menta akár teaként, akár olaj formájában inhalátorba csepegtetve segíthet a tünetek enyhítésében.

LÁNDZSÁS ÚTIFŰ

Sokszor alkalmazzuk ezt a gyógynövényt megfázás esetén, azonban olyan allergiás tüneteknél is kedvező hatása lehet, mint az orr- vagy a szemviszketést.

KAMILLA

Az egyik legismertebb gyulladáscsökkentő hatással rendelkező gyógynövény, amely nyugtató hatással is bírhat. Az olyan allergiás bőrirritációk esetén, mint például a viszketés vagy a gyulladás, bátran alkalmazhatjuk a kamillát.

KURKUMA

Mivel gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezhet a kurkuma, így segíthet csökkenteni az allergiás reakciók okozta gyulladásokat. Fogyaszthatjuk ételként vagy akár kapszula formájában is.

BROMELAIN

Az ananászban található bromelain az allergiások számára igazi mentőöv lehet, hiszen ennek az enzimnek a gyulladáscsökkentő hatása kimondottan allergiások számára lehet segítség.

PYCNOGENOL

Pycnogenolt a francia tengerparti fenyő (Pinus pinaster) kérgéből nyerik ki és ez az antioxidáns is segíthet – gyulladáscsökkentő hatása révén – az allergiás tünetek enyhítésében.

Az allergia sokunk mindennapját teszi tönkre, de a természet erejével felvehetjük a harcot és a nem kívánt tüneteket enyhíthetjük kicsit.